Op dit moment zijn 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. Bij 20% van hen levert dit geen klachten op, de overige 80% ondervindt deze in meer of mindere mate wel. De overgang kan al 10 jaar voor de laatste menstruatie starten. Klachten tijdens de overgang variëren van de bekende opvliegers, onrustige nachten, aankomen in gewicht, gewrichtspijn, gewrichten, stemmingswisselingen tot depressieve buien aan toe. In ernstige gevallen adviseert de huisarts of gynaecoloog hormoontherapie, maar wat zeker positief werkt voor iedere vrouw in de overgang is het optimaliseren van de leefstijl!
Bewegen, goede voeding, voldoende ontspanning, bezieling en passie… we worden ermee dood gegooid. TV programma’s, tijdschriften, blogs en vlogs, iedere keer weer items over gezond leven. Informatie is er zat, maar wat doe je ermee? Probeer je wel eens of bepaalde tips jou kunnen helpen en zo ja, lukt het dan dit gedrag vol te blijven houden? Heb je het lef, de moed, de energie en neem je de tijd ervoor of blijft het vooral bij voornemens?
Veel van mijn coach- en trainingsklanten geven aan niet in actie te komen doordat zij door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Wat is goed, wat niet, hoe moet ik dat doen en wanneer? Daarnaast is het niet altijd makkelijk jezelf tot iets nieuws aan te zetten of ergens mee te stoppen.
Tijdens ‘Wandel door de Overgang’ ga je het bos weer zien. Figuurlijk en letterlijk, want bij Leef2.0 zijn de natuur en daarin in beweging zijn belangrijke ingrediënten.
‘Wandel door (tijdens) de Overgang’ was de eerste naam die me te binnen schoot voor dit programma. Wandelen als positieve vervanging voor worstelen of sleuren, maar ook wandelen als meest bekende en beoefende beweegvorm. Lichamelijk bewegen is een super middel om ook mentaal stappen te zetten. Stappen naar kleine aanpassingen in je leefstijl bijvoorbeeld, waardoor je je beter voelt, gezonder wordt en beter opgewassen bent tegen mogelijke hindernissen die de overgang met zich mee kan brengen.
Vrouwen die zich fit en energiek willen voelen, krachtig en mentaal sterk.
Heb je klachten en twijfel je of je daardoor mee kunt doen? Lees hier meer over mijn paramedische achtergrond en ervaring als trainer of neem contact met me op zodat we samen kunnen bespreken hoe we dit programma voor jou passend kunnen maken.
Doe je mee en neem je iemand mee, dan betaal je i.p.v. 3 slechts 2 maanden deelname! Aanmelden moet dan wel voor 17 oktober gebeuren.
De eerste editie start begin oktober.
De outdoorsessies zijn zaterdag om 09:00 uur. Is dit tijdstip niet haalbaar voor jou, neem dan contact met me op dan bekijken we andere mogelijkheden.
Ik kijk ernaar uit om samen met jou op pad te gaan!
Vitale groet,
Christine
Vul onderstaande gegevens in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Copyright ©2023 Leef 2.0