Mijn visie? INTEGRAAL

 

Vitaliteit en leefstijl zijn meer dan alleen voeding, beweging en ontspanning. Méér factoren zijn van invloed op hoe fit wij ons mentaal en fysiek voelen.
Mijn visie op vitaliteit is Integraal. Ik geef haar weer in vier dimensies, zijn deze vier in balans, dan is er sprake van optimale vitaliteit. De vijfde dimensie is anders van aard. Zij bepaalt uiteindelijk of succes behaald gaat worden.

Ook de vitaliteit van organisaties en teams benader ik integraal. Kijk hiervoor onderaan deze pagina.

 

Het Balansmodel

Alle mogelijke factoren van invloed op hoe je je voelt en wat je doet, of juist niet doet, komen terug in een van de vijf volgende dimensies.

Mentaal
Dat wat jij denkt of gelooft, helpt jou dat wel of belemmert het jou in wat je denkt, wilt of doet? Weet jij niet veel meer dan dat je denkt dat je weet?

Connectie
Voel je je emoties? Door welke laat je je leiden? Hoe reageer jij op anderen en zij op jou? Wat trek jij je wel of niet aan van wat anderen zeggen of doen? Kortom, hoe sta jij in verbinding met jezelf en met de mensen om je heen?

Fysiek
Hoe sterk ben je? Heb je voldoende energie of voel je je moe en futloos? Eet je wel goed en slaap je wel voldoende? Sport en beweeg je voldoende of zit je vooral heel veel? Is je ademhaling efficiënt, neem je tijd voor ontspanning?

Zingeving
Wie ben jij? Wat vind jij belangrijk, waar ben je goed in en waar word je echt blij en gelukkig van?

Doen
Heb jijzelf de touwtjes in handen over  je eigen leven? Weet je prioriteiten te stellen en ga je recht op je doel af?

 

Bovenstaande factoren hebben invloed op wat jij doet. Hoe jij je leven inricht, welke baan je kiest en of je tijd en energie steekt in je gezondheid bijvoorbeeld. Doordat deze vijf dimensies elkaar continu beïnvloeden kan een probleem of situatie zich voordoen in de ene dimensie, maar een oorzaak hebben in een andere. Ik begeleid je door alle dimensies die van invloed zijn. Voor jou is dit een hele ontdekkingstocht en voor mij de garantie dat alle factoren die van invloed kunnen zijn, bij jou onder de aandacht komen.

Je bent een creatief mens, maar op je werk wordt je weinig ruimte gegeven om met ideeën en voorstellen te komen (zingeving). Op den duur gaat dit je tegen staan en je wordt er niet blijer van (connectie). Uit onvrede ga je steeds meer snoepen wat zich uit in een ongezond eetpatroon en je wordt te dik ……. (fysieke dimensie). Na enige tijd realiseer je je dat dit slecht voor je gezondheid is (mentale dimensie) en je gaat er wat aan doen (doen).

‘Doen’ betekent ook dat je actie onderneemt om professionele hulp in te schakelen, een post-HBO opgeleide Leefstijlcoach met Integrale visie bijvoorbeeld ! Ik help je met het onderzoeken van jouw hulpvraag. Wat is er precies aan de hand, in welke dimensies liggen de oorzaken en, meest belangrijk, wat kun je eraan doen? Ik help je de puzzelstukken in elkaar schuiven zodat je zo snel mogelijk op weg kunt richting je doel om dit zo efficiënt mogelijk te bereiken.

 

Hoe brengt Leef2.0 jouw droom dichterbij? Klik hier

 

Integrale kijk op de vitaliteit van jouw organisatie

Wat levert mijn integrale visie jouw organisatie op? In een vitale organisatie zijn niet alleen de medewerkers in balans, maar ook de afzonderlijke teams en de organisatie in haar geheel. Aan hand van bovenstaande visie begeleid ik jouw medewerkers naar een gezondere leefstijl en meer balans, waardoor zij zich fitter en mentaal sterker zullen voelen. Hierdoor kunnen zij de belasting tijdens het werk beter aan, zijn creatiever, productiever en hebben meer energie. Met vitalere collega’s verandert de dynamiek op de werkvloer. Vitale medewerkers zijn bevlogen medewerkers! Vitale medewerkers zijn productiever, vitale teams en vitale organisaties zijn succesvoller!

Mijn visie komt terug in de wijze waarop ik teams en organisaties adviseer en begeleid naar meer succes. Want, ook hier draait het om balans!
Hoe is de organisatiestructuur, op welke wijze wordt er leiding geven, hoe is de sfeer? Worden alle dimensies die van invloed zijn op vitaliteit voldoende benut om het beste in de organisatie naar boven te laten komen?

Mentaal
Wat is de visie van het bedrijf? Welke gedachten en overtuigingen over (het werken in) de organisatie heersen?

Connectie
Hoe is de sfeer en hoe verloopt de communicatie? Voelt iedereen zich op zijn gemak en wordt er goed samengewerkt?

Fysiek
Hoe zijn de taken verdeeld en de processen geregeld? Hoe zijn de werkomgeving de werkomstandigheden?

Zingeving
Welke missie is leidend? Waar staat de organisatie voor, wat is haar kracht? Is er passie en bevlogenheid?

Doen
Zijn het organisatiedoel en de prioriteiten duidelijk? Is iedereen gemotiveerd en heeft iedereen het juiste stuur voldoende in handen?

Hoe is dit in jouw organisatie? Heb jij nú een situatie die de vitaliteit van jouw organisatie ondermijnt of dit in de toekomst zou kunnen gaan doen? ‘Speelt’ er iets, maar krijg je er de vinger niet achter? Ligt het verzuim hoger dan dat jij acceptabel vindt? Met de workshop ‘Organisatie in Balans’ help ik je het probleem duidelijk te krijgen en mooier nog, gaan we meteen aan de slag om tot een door het team gedragen oplossing te komen! En dat kan allemaal al in één dagdeel!

 

Jouw vitale organisatie met duurzaam inzetbare medewerkers